Wanted: Step down stroom transformer voor 125w

Bied hier alles aan en wat je zoekt voor arcade en consoles.
Post Reply
User avatar
Oldschool
Active Level:
Active Level:
Posts: 279
Joined: Sun Nov 30, 2008 22:19
Location: Limburg

Wanted: Step down stroom transformer voor 125w

Post by Oldschool » Sun Mar 24, 2019 13:36

Of een goede site waar ik een vandaan kan halen?

EDIT: dit is voor een PVM 20M4U, dus min 125W.
Voor 110V naar 220V.
Last edited by Oldschool on Sun Mar 24, 2019 22:15, edited 1 time in total.
User avatar
Lihinian
Active Level:
Active Level:
Posts: 157
Joined: Wed Jul 22, 2015 05:40
Location: The Netherlands

Re: Wanted: Step down stroom transformer voor 125w

Post by Lihinian » Sun Mar 24, 2019 14:37

Deze gebruik ik al jaren voor mijn japanse saturn:

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3736072390
User avatar
Akuma2000
Active Level:
Active Level:
Posts: 578
Joined: Fri Dec 12, 2014 15:38

Re: Wanted: Step down stroom transformer voor 125w

Post by Akuma2000 » Sun Mar 24, 2019 17:22

Image
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1139
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: Wanted: Step down stroom transformer voor 125w

Post by PascalP » Sun Mar 24, 2019 17:58

Ik heb zelf ook die HQ dingen gehad, maar zou ze niemand aanraden...

Airlink Transformers moet je hebben voor kwaliteit
https://airlinktransformers.com/categor ... converters

Betaal je wel wat voor, maar je hangt er vaak ook duur spul aan, dus kwestie prijs/kwaliteit :)

Reden voor mij om de HQ af te raden;
- uitgangspanning hoger dan de opgegeven 110v (bij mij 117v gemeten met 231v ingaand)
- bouwkwaliteit matig, matige soldeerverbindingen en isolatie intern

Dus afhankelijk wat je eraan hangt zou ik bepalen of de HQ geschikt voor je is.
Als je consoles eraan hangt die vaak 100-120v doen niet zo’n probleem, echter zijn sommige arcade voedingen enkel 100v en gaan ze rare dingen doen met 117v erop.
Zo gaat de 5v van een Vewlix bijvoorbeeld trippen met de originele Wei-Ya PSU als die teveel krijgt.
Waar je ook rekening mee moet houden is de monitor, deze krijgt ook 117v te verwerken ipv 100v (+17%!)
User avatar
Oldschool
Active Level:
Active Level:
Posts: 279
Joined: Sun Nov 30, 2008 22:19
Location: Limburg

Re: Wanted: Step down stroom transformer voor 125w

Post by Oldschool » Sun Mar 24, 2019 22:13

Thanks voor de replys. Het is voor mijn PVM 20M4U. EDIT: denk dat het een Airlink wordt. Welke van deze is ook voldoende voor een Egret/NAC etc? Dan heb ik meteen 2-in-1. Althans hogere wattage kan geen kwaad op de PVM toch.
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1139
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: Wanted: Step down stroom transformer voor 125w

Post by PascalP » Sun Mar 24, 2019 22:29

Ik heb een airlink 1000w met dual output voor mijn 2 arcade kasten en heb nog een 2e airlink met 250w die ik met een verdeeldoos voor mijn consoles en Laserdisc speler enzo gebruik.

Als je voor de 750w gaat die heeft ook dual output en voldoende vermogen voor een cab + PVM tegelijkertijd
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1915
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: Wanted: Step down stroom transformer voor 125w

Post by waiwainl » Mon Mar 25, 2019 14:37

Ik heb zelf ook veel HQ - heb ze al ruim 6 jaar - maar ben wel aan het overwegen om ook Airlink te doen. Ziet er uit als goede kwaliteit.

@PascalP: Zou 2x candy cab ook lukken met 1000VA ? (max 300watt per stuk)
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1139
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: Wanted: Step down stroom transformer voor 125w

Post by PascalP » Mon Mar 25, 2019 14:49

waiwainl wrote:
Mon Mar 25, 2019 14:37
Ik heb zelf ook veel HQ - heb ze al ruim 6 jaar - maar ben wel aan het overwegen om ook Airlink te doen. Ziet er uit als goede kwaliteit.

@PascalP: Zou 2x candy cab ook lukken met 1000VA ? (max 300watt per stuk)
Jazeker ik heb zelf ook 1000W (= 1000VA) voor mijn New Net City en Cyberlead.
Cabs gebruiken zo'n 250/300W per stuk maar zal ook wel iets pieken om het moment dat ik ze alle twee tegelijk inschakel dus heb nog wat reserve over.
Bovendien sluit ik ook wel een een TTX2 of TTX3 aan op de 'doorlus stekker' van de cab, dus komt er ook nog wat extra belasting bij en vond ik gevoelsmatig een 750W op het randje.
Post Reply