Hantarex MTC9000 afstellen

Discussies en FAQ's over arcade hardware en games.
Post Reply
MsG
Active Level:
Active Level:
Posts: 16
Joined: Tue Nov 03, 2015 14:10

Hantarex MTC9000 afstellen

Post by MsG » Fri Dec 04, 2020 22:41

Ik heb onlangs een RPI2Jamma gekocht, zodat ik ook eens wat kan spelen wat niet-Neogeo is, zonder dat ik al die dure PCB's moet aanschaffen. Beetje vloeken hier wellicht, maar ik wilde wel eens meer kunnen doen dan m'n Neogeo games.

Helaas moet ik mijn monitor behoorlijk anders instellen door die RPI2Jamma. En dat doe ik middels dit boardje:

Image

Die aan de zijkant zit van m'n kast. Helaas redelijk diep weggestoken. Idealiter draai je aan deze potmeters terwijl het scherm aan staat. Maar omdat ik dan zo diep in mijn kast moet, vind ik dat behoorlijk eng. Ik zie dat er een soort lange kabel bestaat, waardoor je dit dan remote kan aansluiten. Wellicht dat ik die eens moet regelen. Maar ik vroeg me af, wat kan ik nou veilig aanraken terwijl de kast aanstaat en wat niet.

Image

Daar zie je wat meer hoe diep het zit. Je ziet nog net een stukje scherm.

Image Die kast heb ik (hele oude foto).
User avatar
Ratson
Active Level:
Active Level:
Posts: 1641
Joined: Sun Jan 18, 2009 14:48
Location: Dordrecht

Re: Hantarex MTC9000 afstellen

Post by Ratson » Sat Dec 05, 2020 20:40

Spiegel erbij, zo deed ik het destijd 😎
Neo-Geo.com: MAN THE FUCK UP!
MsG
Active Level:
Active Level:
Posts: 16
Joined: Tue Nov 03, 2015 14:10

Re: Hantarex MTC9000 afstellen

Post by MsG » Wed Dec 09, 2020 10:46

Maar zat je ook zo diep in de kast te wroeten? Bij deze kleine kast moet ik half in de kast kruipen tijdens het afstellen. Dat voelt niet superveilig. Ik zie wel keramieken afstelschroevendraaiers, maar die zijn maar 10CM oid.

Ik ga denk ik maar eens op zoek naar zo'n remote kabel, zodat ik dit helemaal uit de kast kan doen.
User avatar
Ratson
Active Level:
Active Level:
Posts: 1641
Joined: Sun Jan 18, 2009 14:48
Location: Dordrecht

Re: Hantarex MTC9000 afstellen

Post by Ratson » Thu Dec 10, 2020 10:26

Ik moest niet zover naar binnen, nee. Maar ik heb lange armen😁.
Misschien in jou geval beter om zo'n kabeltje te zoeken, succes.
Neo-Geo.com: MAN THE FUCK UP!
User avatar
Anunaki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1154
Joined: Sat Nov 03, 2012 16:04
Location: Spijkenisse

Re: Hantarex MTC9000 afstellen

Post by Anunaki » Thu Dec 10, 2020 11:43

als je er niet bij kunt, haal hem er dan even uit dan kun je op je gemakje werken eraan
User avatar
RoOd
Active Level:
Active Level:
Posts: 1257
Joined: Sun Sep 18, 2005 21:50
Location: Haarlem

Re: Hantarex MTC9000 afstellen

Post by RoOd » Mon Dec 14, 2020 10:21

bij die woody die ik had zat aan de voorkant onder de monitor achter de bezel een remote verstopt, kwam ik pas achter toen ik de hele voorkant eraf haalde. misschien zit het er stiekum ook bij jou op.
Super Nintendo, Sega Genesis, man when I was dead broke I couldn`t picture this ...

My Neo Games
MsG
Active Level:
Active Level:
Posts: 16
Joined: Tue Nov 03, 2015 14:10

Re: Hantarex MTC9000 afstellen

Post by MsG » Mon Dec 14, 2020 19:40

Wel het bordje maar die zit dus gewoon rechtstreeks op de printplaat. Pas met deze gewenste kabel zou ik die kunnen verlengen.
Post Reply