New Net City van JVS naar JAMMA

Discussies en FAQ's over arcade hardware en games.
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sat Feb 01, 2020 12:29

Ik speel al een tijdje met het idee en nadat ik tegen het zoveelste ding ben aangelopen met weer een JAMMA board heb ik besloten om mijn New Net City om te wiren naar JAMMA. Ik speel echt 0 JVS of 3D games meer en echt alleen maar de JAMMA meuk van vroeger.
Heb al contact met RS want die hebben een compleet Harness die je dan in je Cab kunt leggen. Dus 'oude' eruit en nieuwe erin. Zit zelf een Capcom kick harness meteen aan.

Heeft iemand hier dit al eens gedaan en zijn er nog dingen waar ik op moet letten die fout kunnen gaan?
Mij lijkt het vooral een kwestie van oude JVS stekker eruit, nieuwe van het JAMMA Harness erin?

Enige wat mij nog onduidelijk is of ik ook gewoon direct alle 6 de buttons per speler heb via de JAMMA zonder het Capcom kick harness.
Wacht hiervoor nog op antwoord van RS.
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1225
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by PascalP » Sat Feb 01, 2020 17:39

Heb het ook ooit gedaan, compleet harness zelf gemaakt.
Wel zo dat het parallel aan de JVS wiring lag dus dat ik beide opties had en niks hoefde om te steken :)

Momenteel gebruik ik een ‘Jammafier’, net zo makkelijk en een stuk minder kabels in de cab.

https://irkenlabs.com/jammafier/introduction
ImageImage
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sat Feb 01, 2020 18:10

Zelf maken is niks voor mij dus vandaar de RS optie.

De Jammafier is zeker ook een goed optie. Wat bedoelen ze met: Buttons 4-6 on auxilary ‘kick’ connector?
Ik zie nml twee van die USB ingangen, ik heb er maar 1 in mijn cab liggen?

Ze zijn trouwens out of stock :s
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1225
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by PascalP » Sat Feb 01, 2020 23:52

Komt binnenkort weer een batch. De kick buttons is inderdaad met een extra header. Daar kun je dan bijvoorbeeld een kabeltje voor maken voor CPS1/2 etc
ImageImage
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sun Feb 02, 2020 10:40

Nou binnenkort is pas April zijn op zijn vroegst. Die dingen laten ze in China maken en daar hebben ze dat mooi virusje hangen waardoor alles plat ligt. Had gister nml een mail gestuurd omdat vragen of ze enig idee hadden wanneer er weer stock zou zijn.

Ik heb trouwens al zo'n Namco JVS -> converter met een CPS2 kabeltje eraan. Dat werkt ook prima alleen als je er dan een multi game iets aan hangt dan werken niet alle knoppen en ook de service button doet niet wat het bij JVS doet. Hoe anders is dat met de Jammafier?
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1225
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by PascalP » Sun Feb 02, 2020 11:06

Met ‘multigame’ bedoel je zo’n Pandora Box ofzo? Die hebben meestal alle 6 de buttons op de Jamma edge (Chamma) en moet je dus weer een verloopje hebben om van je CPS2 connector naar de Pandora/Jamma te gaan.

JNX heeft deze plug n play, JNX Atlas heet die zo ff uit mijn hoofd...

De Jammafier doet tot 5 buttons op de Jamma, dus voor button 6 heb je nog steeds de JNX adapter nodig...

(En over de Namco JVS adapter, die heb ik ook en die maakt het beeld iets ‘softer’, dat doet de Jammafier niet)
Gebruik de Namco adapter in mijn Cyberlead en de Jammafier in mijn NNC
ImageImage
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sun Feb 02, 2020 11:31

Thx voor de info. Lijkt er dus op dat ik beter eerst zo'n JNX Atlas kan proberen want die heb ik hoe dan ook nodig.
Ook met die RS harness want daar zit ook een CPS2 kick aan net als ik nu bij mijn Namco converter heb. Ik moet trouwens zeggen dat ik echt gewoon crisp beeld heb met die converter. Zou echt het verschil naast elkaar moeten zien denk ik.

Ik heb me nooit in de emu side of things verdiept omdat ik altijd alles origineel had. Dus dit voor mij een hele nieuwe kant van arcade gaming.
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sun Feb 02, 2020 12:54

Nog een andere vraag, als ik 100 Yen in de cab gooi dan krijg ik geen credit. Ik dat er 1 kabel is aangesloten maar zie drie stekkers? Dus twee stuks niet aangesloten. Enig idee hoe dat zit in een NNC?
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1225
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by PascalP » Sun Feb 02, 2020 15:52

Baki wrote:
Sun Feb 02, 2020 12:54
Nog een andere vraag, als ik 100 Yen in de cab gooi dan krijg ik geen credit. Ik dat er 1 kabel is aangesloten maar zie drie stekkers? Dus twee stuks niet aangesloten. Enig idee hoe dat zit in een NNC?
Kun je een foto posten wat je bedoeld? Stuk handiger ;)
Onder het control panel bij het coin mech zijn maar 2 schuifstekkers uit mijn hoofd, die gaan direct naar het JVS IO.
Onder in de ‘voet’ van de cab zijn de connectors voor de coin meter
ImageImage
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sun Feb 02, 2020 16:15

Foto is was lastig maar dat is wel precies wat ik bedoel. Die twee stekkers naar de JVS IO zitten dus aangesloten.
Als ik er een coin in drop dan zie ik de coin meter dus niet +1 oplopen. Dus ik zal daar eens naar kijken, thx.

Edit:

Even snel gekeken, beide stekkers zitten ingeplugd. Zal vd week de kap er wel weer afhalen om te kijken of alles wel goed in de IO zit.
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1225
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by PascalP » Sun Feb 02, 2020 18:16

Maar in-game triggert ie wel de coin up?
Probeer het me ff voor de geest te halen, en ik kan me vaag iets herinneren dat ik met een bepaalde JVS adapter ook problemen had met de coin trigger op Jamma boards.

Weet echter niet meer op dat mijn oude RS adapter was of met de Namco adapter...
ImageImage
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sun Feb 02, 2020 20:34

Ja die coin valt er goed door en je ziet dat pinnetje de juiste beweging maken...
Maar ga het voor de zekerheid na lopen. Misschien is het op de IO wel los.
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1225
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by PascalP » Sun Feb 02, 2020 21:44

Zit op de IO in de 60pin stekker waar alle controls ook op zitten, is geen aparte stekker ofzo.
Heb je een JVS game om te testen? Want zoals aangegeven heb ik hier ook ooit eens problemen mee gehad, maar weet niet meer of het de Namco of RS adapter was...
ImageImage
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Mon Feb 03, 2020 18:51

Nee ik heb helaas geen JVS games meer atm. Normaal kon ik via de service button de credits toevoegen alleen bij dit multi board ga je dan terug naar het game keuze menu. Bij de CPS2 games is dit wel te omzeilen door de game via het menu van de game op free play te zetten.
Zal dus wel aan het multi board liggen.
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Tue Feb 04, 2020 18:25

Nog eens even eea gelezen online en je had gelijk over de Namco converter. Die ondersteund dus geen coin mech zoals de NNC heeft helaas. Dus dan mss toch maar de JNX als er in April weer stock is. Tot die tijd kan ik iig alle CPS2 games spelen en voor de rest is het maar proberen welke wel en niet via de test optie op freeplay zijn te zetten.
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1225
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by PascalP » Wed Feb 05, 2020 06:35

Of, beetje omslachtig, maar je kunt ook een Jamma passthrough maken met een push button erop die de coin simuleert.
Dus tussen de Namco en PCB in zeg maar.

En dan in April die Jammafier kopen ;)
ImageImage
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Wed Feb 05, 2020 19:18

Ja daar zat ik aan te denken van die button maar ik kan wel wachten tot April. Ben toch erg druk met van alles atm.
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sat Apr 25, 2020 14:04

Nou kreeg daarstraks een mail dat de Jammafiers weer in stock zijn dus meteen 1 besteld. Hoop echt dat dit nu de oplossing is anders ga ik het anders oplossen. Dan weg met de JVS cab en JAMMA cab erin. Dat zou dan nml wel echt de druppel zijn voor mij.
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1225
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by PascalP » Sat Apr 25, 2020 16:21

Jammafier werkt hier perfect in de NNC ;)
ImageImage
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sun Apr 26, 2020 10:47

PascalP wrote:
Sat Apr 25, 2020 16:21
Jammafier werkt hier perfect in de NNC ;)
Dat zou dus goed moeten komen. De JNX heb ik al liggen dus ben erg benieuwd als ik alles compleet heb.
Want het beeld van de NNC is echt rete strak en mooi qua kleuren! Daarom wil ik deze ook gewoon werkend krijgen.
User avatar
Da Dude
Active Level:
Active Level:
Posts: 5428
Joined: Mon Jan 17, 2011 23:27
Location: Netherlands
Contact:

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Da Dude » Wed Apr 29, 2020 15:02

Ik had in mijn NNC een jamma loom gemonteerd zonder de JVS te hoeven weghalen. Zie Topic: viewtopic.php?f=4&t=4056&p=45839&hilit= ... ude#p45839

En mijn Topic over mijn New Net City: viewtopic.php?f=11&t=4480&p=52853&hilit ... ude#p52853

Misschien kun je Franco vragen of hij er 1 maakt
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sat May 02, 2020 13:20

PascalP wrote:
Sat Apr 25, 2020 16:21
Jammafier werkt hier perfect in de NNC ;)
Bij mij niet. Nadat ik de Jammafier eerst zonder game aan had gesloten leek alles ok op de kleine display.
Dus CPS2 game eraan, booten, scherp beeld en crisp geluid maar na een paar seconden ging het beeld flikkeren en kreeg ik alle kleuren van de regenboog en toen niks.
Gelukkig is niet mijn scherm kapot want met de Namco converter werkt alles als vanouds.
Doe ik iets verkeerd? Kon niks vonden op de site zelf namelijk...
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1225
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by PascalP » Sat May 02, 2020 20:40

Heb je de Trisync Helper ook erbij?
ImageImage
User avatar
Baki
Active Level:
Active Level:
Posts: 1304
Joined: Wed Sep 28, 2005 18:00
Location: Rotterdam

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by Baki » Sun May 03, 2020 13:09

Nope, geen idee dat ik dat nodig had want ik ben lui en lees vaak niet.
Uiteraard geen stock atm...We wachten wel weer.
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1225
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: New Net City van JVS naar JAMMA

Post by PascalP » Sun May 03, 2020 18:18

Kunt invzim eens een bericht sturen wat hij zegt van je probleem?
ImageImage
Post Reply