Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Discussies en FAQ's over arcade hardware en games.
Post Reply
User avatar
OneEye
Active Level:
Active Level:
Posts: 56
Joined: Tue Sep 22, 2009 11:27
Location: Tilburg, Netherlands

Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by OneEye » Thu Dec 06, 2018 10:53

Hallo,

ik houd de Darksoft Multi CPS2 cart al een tijdje in de gaten en zou er graag een aanschaffen.

Ik weet alleen helemaal niks van het CPS2 systeem. Aangeraden wordt om een suicided B-bord te kopen, maar ik lees ook dat er inmiddels een oplossing is die ook op een werkende CPS2 cart te installeren is. Maar ik wil eigenlijk geen bestaand spel overschrijven.
Dan zijn er nog de verschillende regio's. Ik heb ellenlange fora doorgelezen en ben nu helemaal de weg kwijt.

Heeft iemand dit werkend gekregen? en wat heb je nu precies nodig om de multicart op te installeren? zijn er ook systemen waar het zeker niet op gaat werken?
User avatar
Asure
Active Level:
Active Level:
Posts: 606
Joined: Sat Apr 20, 2013 16:12
Location: It's grim up north!

Re: Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by Asure » Thu Dec 06, 2018 12:31

Ieder A+B board combo is goed.
Je overschrijft niks, maar je haalt de roms van het originele spel er gewoon af. En dan in een doosje bewaren of iets dergelijks.
Enige waar je op moet letten is dat de A+B van dezelfde regio/set zijn. Groen+blauw kan je met elkaar gebruiken, die zijn hetzelfde.
Grijs en geel moet altijd compleet kopen, de stekkers waarmee het A+B board aan elkaar vast zitten wijken af en dus bijv. een geel of grijze cart past niet in een blauw/groen moederbord.

Welke combo A+B je ook koopt, het multibord gaat bovenop de game cartridge (B board). Dus dat past overal op.
Geel is vaak goedkoop, grijs ook.
(Er zijn ook nog all-in-one cps2 units single board, die moet je niet hebben, daar kan het multibord niet op.)

Qua werking: Inmiddels is de huidige firmware zo opgezet dat het multiboard de key in het b-board zet van de game die je op het display kiest. Batterij laten zitten dus. Mocht je ooit het b-board weer origineel willen maken, kies je de game in het menu waar je chips van hebt, dan flasht hij die key in het moederbord. Daarna uitzetten, multibord verwijderen en chips plaatsen van die game. (Als reparateur zou je zelfs het multibord op deze manier kunnen inzetten om dooie games te voorzien van key en batterij zodat ze het weer doen.)

Bron: Ik heb meegewerkt aan het multiboard alhoewel mijn naam er niet op staat. Op het F3 bordje wel :)
Image
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1883
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by waiwainl » Thu Dec 06, 2018 19:52

^^^ THAT ^^^

Hij werkt prima. Aanrader.
User avatar
OneEye
Active Level:
Active Level:
Posts: 56
Joined: Tue Sep 22, 2009 11:27
Location: Tilburg, Netherlands

Re: Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by OneEye » Fri Dec 07, 2018 09:45

Tnx voor de uitleg! Ik ga mijn kerstkado bestellen :)

Hoe zit het dan eigenlijk met de PAL-G chip die je nodig zou hebben?
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1883
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by waiwainl » Fri Dec 07, 2018 10:15

Kan me niet herinneren - te lang geleden, maar kon je die er niet bij bestellen?
User avatar
OneEye
Active Level:
Active Level:
Posts: 56
Joined: Tue Sep 22, 2009 11:27
Location: Tilburg, Netherlands

Re: Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by OneEye » Fri Dec 07, 2018 10:22

Ja die kun je bijbestellen, maar past die ook op elk bord?

het werd mij dus niet duidelijk of je met deze chip elke revisie B-bord kan aanpassen. Maar als Asure zegt dat elke werkende combinatie van A+B bord gebruikt kan worden, dan wordt het al iets duidelijker.

Dan lijkt het zo te zijn dat je controleert of je een PAL versie hebt, en zo niet dan de PAL-G chip installeren op de wijze die past bij de revisie van het B-bord.
Last edited by OneEye on Fri Dec 07, 2018 10:47, edited 1 time in total.
User avatar
Asure
Active Level:
Active Level:
Posts: 606
Joined: Sat Apr 20, 2013 16:12
Location: It's grim up north!

Re: Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by Asure » Fri Dec 07, 2018 10:38

Yup.
Image
User avatar
OneEye
Active Level:
Active Level:
Posts: 56
Joined: Tue Sep 22, 2009 11:27
Location: Tilburg, Netherlands

Re: Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by OneEye » Fri Dec 07, 2018 10:52

Kerst was een beetje optimistisch :)
De Italiaanse reseller heeft de omschrijving al aangepast naar 'PREORDER FEBRUARY 2019: Darksoft MULTI CPS-2'
User avatar
OneEye
Active Level:
Active Level:
Posts: 56
Joined: Tue Sep 22, 2009 11:27
Location: Tilburg, Netherlands

Re: Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by OneEye » Fri Dec 07, 2018 11:12

De F3 Multigame cart is ook erg verleidelijk.....
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1070
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by PascalP » Fri Dec 07, 2018 17:32

OneEye wrote:
Fri Dec 07, 2018 11:12
De F3 Multigame cart is ook erg verleidelijk.....
Zeer zeker, en vergeet de NeoGeo MVS niet ;)
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1883
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: Welk CPS2 A+B bord voor Darksoft Multi CPS2?

Post by waiwainl » Sat Dec 08, 2018 13:03

CPS-1 multi komt er ook binnenkort aan.

Daarnaast ook nog de Sega STV multi - ook erg gaaf.
Een stuk goedkoper is de Naomi multi (werkt met een Raspberry Pi) - zeer de moeite waard.

Voorlopig kun je blijven sparen :-)
Post Reply