Sega komt dit jaar met remasters van Shenmue I en II voor pc, PS4 en Xbox One

Discussies over huidige generatie en old school videogames.
Post Reply
User avatar
Da Dude
Active Level:
Active Level:
Posts: 5449
Joined: Mon Jan 17, 2011 23:27
Location: Netherlands
Contact:

Sega komt dit jaar met remasters van Shenmue I en II voor pc, PS4 en Xbox One

Post by Da Dude » Mon Apr 16, 2018 15:19

https://tweakers.net/nieuws/137425/sega ... -16&u=1400

Sega gaat dit jaar remasters van Shenmue I en II uitbrengen voor de pc, de PlayStation 4 en de Xbox One. De twee games, die oorspronkelijk aan het begin van dit decennium verschenen voor Sega's Dreamcast, worden samen gebundeld.

Sega toont in een trailer de eerste beelden van de remasters. Het gaat om een vroege alfaversie, die wat grafische stijl betreft niet veel lijkt af te wijken van de originele games. Sega belooft dan ook dat de remasters 'trouw blijven aan het origineel'. Wel zal in ieder geval de resolutie van de remasters flink hoger zijn dan die van de originele games.

Shenmue kwam eind 2000 uit in Europa voor de Sega Dreamcast. Met productie- en marketingkosten tussen 47 en 70 miljoen dollar was het destijds de duurste game ooit. Er werden 1,2 miljoen exemplaren van de game verkocht en dat was niet genoeg om de kosten te dekken. Daarmee werd de game een commerciële flop.

De game kreeg wel goede recensies en wordt gezien als innovatief, omdat het een van de eerste openwereldgames was en ook het gebruik van quick time events was destijds nieuw. De game heeft een dag- en nachtcyclus, en variabele weersomstandigheden. De mate van details in de virtuele stad en de aanwezigheid van verschillende minigames werden destijds als zeer gedetailleerd beschouwd. Een jaar later kwam Shenmue II uit, maar ook die game wist niet te overtuigen met verkoopaantallen.

Krijgskunstenaar Ryo Hazuki is in beide games de hoofdpersoon. Het eerste deel speelt zich begin jaren tachtig af in Yokosuka, Japan. Hazuki zint daar op wraak voor de moord van zijn vader. Het tweede deel speelt zich af in Hongkong in 1987 en hierin vervolgt Hazuki zijn zoektocht naar de moordenaar van zijn vader.

Sega noemt nog geen verschijningsdatum van de remasters, maar meldt wel dat de games dit jaar uitkomen. De remasters komen uit voor de PlayStation 4, de Xbox One en op Steam. Beide games zitten in een bundel die dertig dollar gaan kosten.

Er wordt ook gewerkt aan Shenmue III, maar niet door Sega. Yu Suzuki, de ontwikkelaar die de serie bedacht, verkreeg de rechten en haalde door middel van crowdfunding geld op voor een derde deel in de serie. Shenmue III moet in de tweede helft van dit jaar uitkomen voor Windows en de PlayStation 4.


User avatar
sjorspion
Active Level:
Active Level:
Posts: 330
Joined: Wed Oct 12, 2011 14:11
Location: Gelderland

Re: Sega komt dit jaar met remasters van Shenmue I en II voor pc, PS4 en Xbox One

Post by sjorspion » Tue Apr 17, 2018 23:00

yes yes yes! :clap: :dance:
Tegenvaller dat de Sega mini die toen ook gepresenteerd werd waarschijnlijk door ATGames wordt gemaakt... :doh: :vomit:
"SSSSSSEEEEEEEGAAAAA...."
Post Reply