B&O Beovision MX4000 CRT

Jullie gamerooms, collecties en aanwinsten.
Post Reply
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1155
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by PascalP » Sat Feb 27, 2016 19:11

Oldschool wrote:Hey mensen, enige update op de kabels?

Mijn pvm heeft namelijk een lichte bromtoon, welke uit de midden-binnenkant van de pvm komt (als je erboven hangt). de pvm speakers geven ook enige bromtoon.

Dit wordt echt verholpen met bovenstaande kabels? Of alleen de ruis uit de boxen?


Lijkt mij dat dit je hoogspanningstrafo is, als ik bij mijn PVM er bovenop ga luisteren hoor je deze ook 'zoemen', vrij normaal lijkt me.

Ruis uit de speakers is bij mij met de kabels wel een heel stuk beter geworden, alleen met de PAL SNES is het nog heel licht aanwezig maar niet hoorbaar boven het normale volume van de game.
User avatar
dexx
Active Level:
Active Level:
Posts: 649
Joined: Thu Aug 06, 2009 15:21
Location: NL, Veenendaal

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by dexx » Sun Feb 28, 2016 08:49

mijn pal snes bromt nog steeds.. zelfs met de originele nintendo Scart kabel, m'n ntsc snes heeft dat weer niet... dat met een zelf in elkaar geflanste kabel :)
User avatar
Oldschool
Active Level:
Active Level:
Posts: 279
Joined: Sun Nov 30, 2008 22:19
Location: Limburg

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by Oldschool » Sun Mar 06, 2016 14:05

PascalP wrote:
Oldschool wrote:Hey mensen, enige update op de kabels?

Mijn pvm heeft namelijk een lichte bromtoon, welke uit de midden-binnenkant van de pvm komt (als je erboven hangt). de pvm speakers geven ook enige bromtoon.

Dit wordt echt verholpen met bovenstaande kabels? Of alleen de ruis uit de boxen?


Lijkt mij dat dit je hoogspanningstrafo is, als ik bij mijn PVM er bovenop ga luisteren hoor je deze ook 'zoemen', vrij normaal lijkt me.

Ruis uit de speakers is bij mij met de kabels wel een heel stuk beter geworden, alleen met de PAL SNES is het nog heel licht aanwezig maar niet hoorbaar boven het normale volume van de game.


Thanks, ik zal ook wat kabels bestellen via die dame op ebay.

ander vraagje, wat doet die rgb (picture) draaiknob precies aan de achterkant van de pvm? zo ver ik kan zien is dit gewoon de brightness?

EDIT: contrast van RGB signalen. Heeft het gevolgen voor de levensduur als ik de knop op max zet?
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1935
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by waiwainl » Sat May 14, 2016 20:16

Weet iemand hoe je met deze B&O Remote
Image de brightness/contrast kan aanpassen?

Bass/treble al wel gevonden, maar de rest niet.
User avatar
R2-2D
Active Level:
Active Level:
Posts: 777
Joined: Sat Nov 26, 2005 23:59
Location: Enschede

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by R2-2D » Sat May 14, 2016 21:47

"List" knop blijven drukken totdat je bij "picture" komt in het lcd scherm. Met "go" bevestigen.
Let op dit kan alleen bij tv/ruis beeld.
User avatar
R2-2D
Active Level:
Active Level:
Posts: 777
Joined: Sat Nov 26, 2005 23:59
Location: Enschede

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by R2-2D » Sun May 15, 2016 13:50

En gelukt?
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1935
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by waiwainl » Sun May 15, 2016 19:09

Nee, hij cycled door de lijst 'Format', 'Stand', 'Speaker', 'Clock','V.AUX' - geen picture :think:
User avatar
R2-2D
Active Level:
Active Level:
Posts: 777
Joined: Sat Nov 26, 2005 23:59
Location: Enschede

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by R2-2D » Sun May 15, 2016 19:34

Dan moet je die handmatig toevoegen geloof ik...
Er bestaat geen omslachtigere afstandsbediening dan deze van B&O.
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1935
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by waiwainl » Sun May 15, 2016 19:49

Hm, ik heb nu wel gevonden hoe je dingen kunt toevoegen aan 'list'. Door de rode-uit-knop + list-knop in te duwen, dan zie je 'Config?' (Met 'List' ga je door de opties). Je kunt zelfs 'doorcam' toevoegen - ver voor hun tijd :)

Echter nog steeds geen 'Picture' !

Bij Config kun je de TV soort kiezen MX, AV9000, AVANT, NONE. Maar bij geen van allen kom ik 'Picture' tegen :(
User avatar
R2-2D
Active Level:
Active Level:
Posts: 777
Joined: Sat Nov 26, 2005 23:59
Location: Enschede

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by R2-2D » Sun May 15, 2016 20:08

En met Menu , 0, 0, Go to of Menu, 1, 1, Go ?
User avatar
NeTaXe
Active Level:
Active Level:
Posts: 259
Joined: Tue Sep 27, 2005 19:56
Location: Leiden

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by NeTaXe » Sun May 15, 2016 20:41

Picture: Brilliance, Colour en Contrast zit gewoon onder Menu waar Sound: Treble en Bass ook zit.
The Future Is Now...
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1935
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by waiwainl » Sun May 15, 2016 22:37

Met M 0 0 go krijg ik alleen de SW versie te zien, kan niet verder cyclen met iets. Klopt dat?

Met M 1 1 go krijg ik 2 pagina's met een lijst van 39 items die leeg zijn (.....) - zou daar wat moeten/kunnen staan?

Echter, ik heb nu wel Picture gevonden.
Ik heb bij List nu V.SETUP toegevoegd, als ik die selecteer, dan kan ik met List Picture vinden en daar zie ik dan Brightness etc.

Niet heel logisch - maar wel blij het gevonden te hebben - dank!
User avatar
Sphere
Active Level:
Active Level:
Posts: 790
Joined: Mon Sep 24, 2012 23:30
Location: Zoetermeer
Contact:

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by Sphere » Sun May 15, 2016 22:47

Misschien een beetje een sidetrack discussie maar heeft iemand al eens aan PC aangesloten aan een B&O middels een VGA to scart kabel? Werkt dat?
User avatar
Cageman
Active Level:
Active Level:
Posts: 5076
Joined: Wed May 27, 2009 20:17
Location: Netherlands, Breda

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by Cageman » Mon May 16, 2016 18:46

Kan die TV 31khz aan dan?
User avatar
Sphere
Active Level:
Active Level:
Posts: 790
Joined: Mon Sep 24, 2012 23:30
Location: Zoetermeer
Contact:

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by Sphere » Mon May 16, 2016 20:43

Nee ze zijn 15khz. :think:
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1935
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by waiwainl » Tue May 17, 2016 23:48

Goed, ondanks dat ik Picture gevonden had, werkte het nog steeds ruck.
Ook de service menu instellingen kan ik blijkbaar alleen door een pin te shorten - onder de kap - lekker handig :-/

Voor 25,- net een MX8000 met roteer motor gekocht. Fantastisch ding en service menu :-)

Echter sommige games zijn maar het halve beeld vullend (wel het hele spel) - vermoedelijk was dat ook op de MX4000, maar viel het niet zo op (leek het eerder verschoven beeld).
Kan het zijn dat dit NTSC output is voor die games?
User avatar
R2-2D
Active Level:
Active Level:
Posts: 777
Joined: Sat Nov 26, 2005 23:59
Location: Enschede

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by R2-2D » Wed May 18, 2016 06:32

Hoe bedoel je half beeld vullend? Met welke games heb je dit?
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1935
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by waiwainl » Wed May 18, 2016 21:28

Zie hier: https://m.imgur.com/a/3wNvZ

De eerste is Saturn = full screen
Dan 2x GameCube (megaman collection X en chaos field)
Dan Sega Megadrive 1 - Sonic

De rest is 2/3 vullend.
User avatar
R2-2D
Active Level:
Active Level:
Posts: 777
Joined: Sat Nov 26, 2005 23:59
Location: Enschede

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by R2-2D » Wed May 18, 2016 21:59

Op dezelfde rgb poort?
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1935
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by waiwainl » Wed May 18, 2016 22:02

Jup, alles zit via een scart switch. Werkt prima, geen verschil overigens met/zonder die switch.
User avatar
R2-2D
Active Level:
Active Level:
Posts: 777
Joined: Sat Nov 26, 2005 23:59
Location: Enschede

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by R2-2D » Thu May 19, 2016 06:37

Is de megadrive 50 of 60 hz? Bij 50hz (pal) heb je altijd borders, maar dit is wel erg extreem.
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1935
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by waiwainl » Thu May 19, 2016 22:12

De MD is switchbaar, staat op 50, zal eens checken of dat uitmaakt.
Maar de GC is pal, zal eens een echte pal game er in doen - ChaosField zal wel mtsc zijn (=een CD-R disc)
User avatar
K405
Active Level:
Active Level:
Posts: 295
Joined: Tue Sep 25, 2012 23:34

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by K405 » Thu May 26, 2016 19:50

Hier nog wat info:

http://shmups.system11.org/viewtopic.php?p=956819&sid=2678f6121dacfeb473dddacb723d3b1c#p956819

Heb zelf van de week een B&O MX4002 SW3.1 opgepikt maar ik weet het niet.. Overdag is het een mooi plaatje absoluut maar als er weinig omgevingslicht is is het contrast naar mijn smaak te laag. Heb het donkere voorglas er al af gehad maar dan istie weer te flets, zoals ik al zei ik weet het niet.. dan die vreselijke afstandsbediening erbij plus het feit dat je alleen in TV modus je service menu instelling kunt wijzigen verlaagd het plezier ook enigszins. Doet mijn eerlijk gezeg maar gewoon een dikke Sony trinitron 8)
User avatar
PascalP
Active Level:
Active Level:
Posts: 1155
Joined: Wed May 06, 2015 12:38
Location: Venray

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by PascalP » Fri May 27, 2016 06:27

Zijn inderdaad wel 'gecompliceerde' toestellen ;)

Ik ben ook een tijdje met de hype mee gegaan, maar heb er ook weer snel een punt achter gezet.
Beeldkwaliteit was op zich goed, maar kon ook niet goed overweg met dat contrastscherm, afstandsbediening en gebruik te lastig.
Mijn MX7000 heeft dus weer plaats moeten maken voor een Sony PVM, makkelijker in bediening en ook nog beter beeld ;)
User avatar
waiwainl
Active Level:
Active Level:
Posts: 1935
Joined: Mon Sep 23, 2013 21:04
Location: Randstad

Re: B&O Beovision MX4000 CRT

Post by waiwainl » Thu Jul 14, 2016 22:49

Hier wat verduidelijking van de MX8000, geen van de consoles laten het beeld full screen zien. Er is altijd 2/5 of 1/5 van de onderkant ongebruikt.
Echter, de game is volledig te zien, alleen 'compressed'

Image

Vreemd genoeg, wanneer ik naar het Picture-menu ga, dan zie je op de achtergrond het spel ineens 'full screen' :?

Image

Ik heb in het system-menu gekeken en geklooid, maar kon niets vinden.
Suggesties?

(plaatjes zijn wat ruck, maar komt omdat ik ze SW-matig lichter gemaakt heb)
Post Reply